reserveren? Bel 0228-592944 of boek online

EXTRA-INFO: CORONA

Ontdek onze veelzijdige omgeving!

Terug naar overzicht

Zeehondentochten en rondvaarten

Zeehondentocht
Varen met de ms Margaretha en de ms Dageraad. Een 2 ½ uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door de havens van Den Oever, langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk. Waar tijdens laag water ± 5000 m3 per minuut zoet IJsselmeer water in de Waddenzee wordt afgevoerd. Daarna vaart u langs de losse dam, waar een kolonie Lepelaars broeden, langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.
Na ± een half uur komt u bij de zeehonden aan, het is dan Laagwater, de Zeehonden liggen dan op de zandbanken en u kunt ze in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed varen we weer naar de haven van Den Oever.

U kunt telefonisch reserveren via dit nummer : 0227-512970
Adres: Oostkade in Den Oever

Voor meer informatie over de prijzen en openingstijden klikt u hier.

De Zee leeft
Ga op een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek de zee zowel boven water als onder water! U bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld. Speur de zee af met een verrekijker, snuif de zilte zeelucht, geniet van de zon en ga het avontuur aan met deze tocht.

Voor meer informatie over de prijzen en openingstijden klikt u hier.