reserveren? Bel 0228-592944 of boek online

EXTRA-INFO: CORONA

Ontdek onze veelzijdige omgeving!

Terug naar overzicht

Wandelen en fietsen

Wandel en fietsroutes

Wilt u heerlijk wandelen of fietsen langs het IJsselmeer in Noord-Holland?

Dan bent u bij Vakantiepark Het Grootslag in Andijk aan het juiste adres.

West-Friesland is het gebied binnen de Westfriese Omringdijk, een eeuwenoude dijk die de status van monument heeft gekregen. Met aan de westzijde de Noordzee en aan de oostzijde het IJsselmeer heeft de geschiedenis van deze streek altijd in het teken gestaan van de strijd tegen het water. Terpen, molens, oude havenstadjes en heel veel water maken het een fantastisch gebied om te voet of per fiets te verkennen.

De Proefpolder, waar ook ons vakantiepark zich bevindt, werd in 1926 - 1927 aangelegd in de Zuiderzee bij Andijk. Dit was, zoals de naam al aangeeft, een proefdrooglegging om te kijken of ze later ook grotere stukken IJsselmeer konden laten droogleggen. In 1929 werd de Proefpolder geopend door Koningin Wilhelmina.

Wandelroutes

Heerlijk wandelen over de dijk aan het IJsselmeer op Vakantiepark het Grootslag. Vanaf ons park starten een aantal leuke wandelroutes.

Fietsroutes

Sinds eind september 2006 beschikt West-Friesland over een uitgebreid fietsroutenetwerk dat compleet bewegwijzerd is. Vanaf ons park starten diverse fietsroutes.