reserveren? Bel 0228-592944 of boek online

EXTRA-INFO: CORONA

Ontdek onze veelzijdige omgeving!

Terug naar overzicht

Medemblik

Bakkerijmuseum
In het historisch centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum "De oude bakkerij". In het museum kunt u zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. In het hele museum proeft u de sfeer van vroeger. Dat wordt alleen maar versterkt door de lekkere geuren uit de bakkerij, waar het oude ambacht gedemonstreerd wordt.

Vooral in de schoolvakanties is het aan te raden voor families met kinderen een bezoek te nemen aan het bakkerijmuseum in Medemblik. Gedurende de openingstijden zijn er doorlopend demonstraties in de bakkerij en bij de afdeling chocolade en marsepein. De kinderen kunnen doorlopend deelnemen aan de kinderactiviteiten, bijvoorbeeld een koek decoreren. Hiervoor is geen reservering vereist.
Meer informatie kunt u vinden op de website van Het Bakkerijmuseum.  

In 2012, 2013 en 2014 gekozen tot leukste kinder- en familiemuseum van Nederland!

Kasteel Radboud

In het kasteel worden allerlei activiteiten georganiseerd. Ook is er een tentoonstelling te bezichtigen. Voor kinderen is een bezoek ook zeker de moeite waard: zij kunnen met behulp van een speurtocht het kasteel ontdekken en zich verbazen over hoe mensen in de Middeleeuwen in een kasteel leefden.
Klik hier voor de website van Kasteel Radboud. 

Stoommachine Museum
Het museum houdt de geschiedenis van de stoommachine levend door stoommachines te verzamelen, restaureren en onderhouden. Het museum is gevestigd in het voormalig stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’ aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds! 
Genoeg stoom afgeblazen? Laat uw kinderen de sticker-speurtocht doen!
Ze krijgen een plattegrond van het museum met stickers zodat ze meer leren over sommige machines die er staan. Dit kan op een woensdagmiddag, zaterdag of zondag.

Voor meer informatie klikt u dan hier.