reserveren? Bel 0228-592944 of boek online

EXTRA-INFO: CORONA

Ontdek onze veelzijdige omgeving!

Terug naar overzicht

Den Helder | Texel

Teso Boot Den Helder - Texel
Reis te voet, met fiets of met de auto! Een heerlijk dagje uitwaaien op Texel.
Voor meer informatie over de TESO boot klikt u dan hier.

Wadlopen
Genieten op het Texelse wad onder leiding van een gids. U beleeft het wad pas echt als u de modder tussen uw tenen voelt en de krabbetjes ziet weg schieten. Het wad is een echte belevenis, u zult versteld staan wat er allemaal uit het zwarte slik tevoorschijn komt. Ontdek tijdens het wadlopen wat belangrijk is voor de vogels en leer hoeveel kilo zand een pier per jaar uitpoept!

Voor meer informatie klikt u dan hier.

Garnalen vissen
Een heerlijk uitje om het echte eiland gevoel te ervaren is garnalenvissen met een echte Texelse garnalenkotter. U vertrekt vanuit de haven van Oudeschild om voor circa 2 uur de Waddenzee op te varen. 
Voor meer informatie klikt u dan hier.

De historische scheepswerf Willemsoord
Als u de weg naar de Texel-boot volgt, rijdt u op het laatst rondom Willemsoord met haar grand café's, marineschepen, restaurants en musea. Ontdek dit monumentale stukje Den Helder, waar behalve prachtige schepen nog veel meer te zien en te doen is, o.a.:

Het Marinemuseum
Piraten bestaan niet alleen in spannende boeken, nee, ze bestaan echt! Ga mee met de Nederlandse marine in Den Helder en ga op piratenjacht in het Marinemuseum (op Willemsoord, met de entree aan de zijde van de Texel-boot).
Voor meer informatie klikt u dan hier.

Fort Kijkduin
In Fort Kijkduin staat de geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving centraal. Door middel van oude foto's wordt een beeld weergegeven van het leven en het wonen.
Een bezoek aan het aquarium van Fort Kijkduin is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken!
Voor meer informatie klikt u dan hier.