Overzicht
30 april 2024

Vogels kijken bij het IJsselmeer

Het mooie weer komt er weer aan, dat betekend dat we weer veel naar buiten kunnen. In de buurt van Vakantiepark Het Grootslag is met dit mooie weer genoeg te doen, denk aan wandelen, fietsen en vogels kijken. 

De meeste vogels herkent iedereen, denk aan de ekster, huismus, koolmees, reiger en meeuw. Maar er zijn nog veel meer vogels in de buur van Vakantiepark Het Grootslag, denk aan de buizerd, torenvalk, kiekendief en ijsvogel. De ijsvogel is zelfs recent nog gezien op ons vakantiepark!

Een van de beste plekjes in de buurt van Vakantiepark Het Grootslag om bijzondere vogels te spotten is het vogeleiland De Kreupel. Dit is een natuureiland van ongeveer 1500 bij 500 meter. De kreupel is aangelegd als een rust- en broedplaats voor de visdief, dwergstern en de kleine plevier, in het ondiepe omliggende water zijn veel eenden en futen te vinden.

Het eiland is ook echt alleen voor de vogels, er zijn geen mensen op toegestaan. De Kreupel is goed te zien vanaf de natuurhaven met een aantal aanlegsteigers, de natuurhaven heeft ook een uitkijktoren met verrekijker. De natuurhaven is geopend van 15 april t/m 15 oktober en wordt beheerd door vrijwilligers van Watersportvereniging De Kreupel. Wegens slecht weer afgelopen winter is de natuurhaven nog niet geopend. Check van te voren dus even of de herstelwerkzaamheden al voltooid zijn op de website van De Kreupel. Let op!: Het is niet toegestaan om hier te zwemmen of BBQ’en, omdat het een stiltegebied is om de rust voor de vogels te bewaren.

Op de afbeelding hierboven is te zien waar De Kreupel ligt ten opzicht van Vakantiepark het Grootslag. Helemaal niet zo ver dus! Denk jij dat je de vogels kunt spotten vanaf de dijk? 

Kom jij vogels spotten op en om ons park? Boek dan nu jouw verblijf op Vakantiepark Het Grootslag via onderstaande knop!

Zoek en boek