Overzicht
1 september 2023

Kasteel Radboud en het Stoommachinemuseum

Zaterdag 9 september

Op 9 september is het Nederlands Stoommachinemuseum open en gratis toegankelijk voor bezoekers. Maak kennis met het Nederlands Cultureel Erfgoed. Het Stoommachinemuseum is sinds 1985 gevestigd in het monumentale stoomgemaal Vier Noorder Koggen. Dit is één van de oudste nog intacte stoomgemalen van ons land! Het Stoommachine heeft een rijke en interessante geschiedenis, wil je hier meer over te weten komen? Ga dan vooral langs op zaterdag 9 september want dan is de entree gratis. Bezoek de tentoonstelling ‘Pompen voor de Polder’, dit gaat over de geschiedenis van de molens en gemalen. Zaterdag 9 september is het museum ook onder stoom, de ketel wordt gestookt en de machines draaien. Het museum is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van het Stoommachinemuseum.

 

Zondag 10 september

Nog niet genoeg gehad van de omgeving van Vakantiepark het Grootslag? Dat komt goed uit! Bij Kasteel Radboud is namelijk ook nog van alles te beleven.  

Het is zondag 10 september in kasteel Radboud namelijk Graventapijt Themadag en je kunt zelf aan de slag met lucetten! In de ridderzaal van het kasteel zullen borduursters aanwezig zijn, ze zullen demonstreren hoe het borduren gaat en vertellen over Het Graventapijt project. Dit is namelijk een uniek project waarbij vrijwilligers op de middeleeuwse wijze een wandkleed maken. Er zullen er in de ridderzaal ook een of meer wandkleden aanwezig zijn. In het kasteel is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met lucetten, lucetten lijkt een beetje op punniken. Lucetten is een andere vorm van middeleeuws handwerken. Ga jij het ook proberen?

Voor meer informatie en toegangsprijzen kunt u terecht op de website van Kasteel Radboud.

 

Vakantiepark het Grootslag 

Kasteel Radboud en het Stoommachinemuseum bevinden zich allebei dicht bij Vakantiepark het Grootslag. Als je bij ons op het park verblijft ben je er zo met de auto, of huur bij ons een fiets! Met de fiets is het maar 30 minuten. Boek snel via onderstaande knop een chalet of bungalow op Vakantiepark het Grootslag!

Klik hier om te boeken!