Overzicht
14 mei 2023

Hemelvaart en Pinksteren in de omgeving

Er is genoeg te beleven in de buurt van Vakantiepark Het Grootslag tijdens Hemelvaart en Pinksteren.

Zoals Hemelvaart bij het Stoommachinemuseum

Het Stoommachinemuseum bevindt zich in Medemblik en tijdens Hemelvaart en Pinksteren wordt het vuur weer in de ketel opgestookt, die de machines weer zal laten draaien. Nergens anders zijn er nog zoveel werkende stoommachines bij elkaar onder één dak die nog werken! Kom jij kijken hoe alle machines weer bezig zijn?

Verblijf in een van onze bungalows of chalets op Vakantiepark Het Grootslag in Andijk, je bent dan binnen no-time bij het Stoommachinemuseum.

 

Hemelvaartweekend, donderdag 18 mei t/m zondag 21 mei 2023

De stoommachines zijn in werking te zien en op zondag is zelfs de smid aanwezig. Hij is dan aanwezig in de oude smederij van het gemaal, hij verteld hier vele verhalen waarmee hij iedereen vermaakt. Ook kan hier je ‘smeeddiploma’ verdienen, dat is toch gaaf?! Je kunt deze verdienen door de grote blaasbalg te bedienen.

 

Ook bij Kasteel Radboud is er van alles te beleven tijdens Hemelvaart.

Op vrijdag 19 mei is het in de avond tijd voor Michiel en Danny’s Burchtmenu! Kom langs bij het Kasteel Café van Kasteel Radboud.

Danny is een zeer getalenteerde en creatieve chef en Michiel is een BBQ master die ook bekend staat van de Bier- en Spijsproeverij bij het kasteel. Deze twee hebben weer hard samengewerkt om een geweldig driegangenmenu voor jullie samen te stellen.

Interesse?

Reserveer nu via Kasteelradboud.nl/activiteiten. Hier staat ook precies wat er geserveerd gaat worden en wanneer Michiel en Danny weer langs komen, dus neem snel een kijkje.

Het driegangenmenu kost per persoon €35,- exclusief drankjes.

Ook Kasteel Radboud is vanaf Vakantiepark Het Grootslag goed te bereiken!

 

 

 

En tijdens Pinksteren is er ook nog van alles te beleven bij het Stoommachinemuseum

Pinksteren, zaterdag 27 mei t/m maandag 29 mei 2023.

Dit hele weekend draaien ook de machines weer, en is de smid ook weer aanwezig. De smid is aanwezig op zaterdag en maandag, hij zal weer zijn smeedkunsten aan iedereen laten zien.

Je kunt ook zelf ontdekken wat stoomkracht doet! Dit kan doormiddel van de miniatuurstoommachines. Ook is er weer een diploma te verdienen, deze keer is het de ‘hulpstoker diploma’, verdien hem door de stoker te helpen met het vuur in de ketel brandend te houden.

Maak ook een museumrondvaart; in een klein uur ga je langs de mooiste plekken rondom Medemblik en schipper Rob Smak verteld onderweg van alles over de omgeving. Bekijk de website van het Stoommachinemuseum voor de tarieven en meer informatie.

Ook op Vakantiepark Het Grootslag is genoeg te beleven tijdens Hemelvaart en Pinksteren. De animatie is er weer en je kunt natuurlijk gebruik maken van al onze faciliteiten.

Zoek & boek hier je vakantie