reserveren? Bel 0228-592944 of boek online

De leukste vakantie aan het IJsselmeer!

Bungalowpark in Noord-Holland aan het IJsselmeer

Zoekt u naar een vakantie in de regio Noord-Holland en wilt u genieten van vergezichten, een waterrijke omgeving en rustieke dorpen en steden? Dan bent u bij Vakantiepark Het Grootslag aan het juiste adres. Het vakantiepark ligt op een bijzondere locatie, direct aan het IJsselmeer. Vanuit uw bungalow of chalet op ons park wandelt u zó de IJsselmeerdijk op, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over het water. Of nu de zon schijnt of juist donkere wolken zich samenpakken, het IJsselmeer blijft boeien.
In welk seizoen u ook komt, u zult altijd kunnen genieten van een spectaculair uitzicht.

 

Watersport, natuur en strand

Het IJsselmeer is een van de grootste watersportgebieden van Nederland. Het kustgebied van Medemblik, Enkhuizen en Hoorn is ideaal om te zeilen, waterskiën, windsurfen en kitesurfen. We hebben hier een aantal activiteiten voor u op een rijtje gezet. Naast actief bezig zijn op het water biedt het IJsselmeer u ook veel rust en ruimte. U kunt heerlijk wandelen over de dijk en door de mooie natuurgebieden zoals de Vooroever. Verspreid langs de kust liggen een aantal zandstranden waar je in de zomer lekker kunt zwemmen. Het water bij deze stranden is niet diep. Dit betekent dat je veilig kunt zwemmen. Bovendien is het water in het seizoen snel lekker op temperatuur. In de omgeveing zijn verschillende jachthavens waar u, mits in het bezit van een vaarbewijs, een boot kunt huren. Heeft u geen vaarbewijs, dan is een dagtocht onder begeleiding van een gediplomeerd schipper natuurlijk ook een prachtige belevenis.
Op slechts tien minuten wandelen van ons park ligt de populaire jachthaven van Andijk waar in de drukste periode wel 500 boten aangemeerd kunnen liggen! 

Dijken en polders

Vakantiepark Het Grootslag ligt op een heel bijzondere locatie: in de Proefpolder. We zijn rondom omringt door dijken en als u goed kijkt, zult u zien dat het water in de Proefpolder lager staat dan in het omringende gebied. En dit staat weer lager dan het water in het IJsselmeer. Dit komt doordat een groot deel van Noord-Holland uit ingepolderde gebieden bestaat en onder de zeespiegel ligt en de Proefpolder nóg lager ligt dan de rest van Andijk. Zonder dijken stoomt ons land langzaam vol water! De vele gemalen zorgen ervoor dat het overtollige water veilig wordt weggepompt en wij droge voeten houden. Mocht u zich afvragen hoe ons Vakantiepark aan zijn naam komt: het gemaal wat te bezichtigen is aan het begin van ons park heet "Het Grootslag". Als u meer wilt weten over de strijd van de Noord-Hollanders tegen het water, dan is hetzeker aan te raden een bezoek te brengen aan het poldermuseum. Dit museum ligt aan het begin van ons park en is een echte ‘must-See’ voor veel toeristen. In dit museum vindt u onder anderen de tentoonstelling 5000 jaar leven en werken in de polder.

uitzicht op het ijsselmeerbungalowpark aan het ijsselmeereen stukje enkhuizen

Vakantie aan het IJsselmeer

Natuurlijk zijn de Proefpolder en het gemaal prachtig om te zien, en wilt u langer kunnen genieten van het uitzicht boven op de dijk. Dan kunt u rustig een week, midweek of weekend op Vakantiedorp het Grootslag verblijven. Het vakantiepark biedt bungalows, chalets of comfortplaatsen voor tent, caravan of camper. De vele faciliteiten bij ons op het park geven u genoeg reden om een keer bij ons vakantie te vieren!


Vakantie vieren tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is de leukste en langste vakantie die er voor u en uw kind is. Veel gezinnen trekken er dan op uit. Lekker de hele dag liggen op het strand en s’ avonds genieten van de zonsondergang.

Het Noord-Hollandse West-Friesland is een prachtige vakantiebestemming tijdens alle seizoenen. Met de voormalige Zuiderzee stadjes Medemblik, Enkhuizen en Hoorn en de bollen- en bloemenvelden als bekende blikvangers. Maar West-Friesland biedt veel meer! 

Lekker fietsen of vissen in de buurt? Leuke uitstapjes naar Amsterdam, Den Helder, Schagen, Alkmaar, Haarlem, Texel of de Noordzee kust? Het kan allemaal vanuit uw huisje of kampeerplaats op Vakantiedorp Het Grootslag.

We zien u graag komen. Tot binnenkort!

buitenkant van een bungalowbadkamer van een bungalow2 persoons slaapkamer

Vakantie in een vakantiehuisje of op een camping in Noord-Holland?

Boek nu een vakantiehuisje op Vakantiedorp Het Grootslag.
Of kies een van onze andere woningtypes op ons bungalowpark of een comfortplaats op onze camping aan het IJsselmeer.