reserveren? Bel 0228-592944 of boek online

Ontdek onze veelzijdige omgeving!

Terug naar overzicht

Musea

Bakkerijmuseum

In het historisch centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum "De oude bakkerij". In het museum kunt u zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. In het hele museum proeft u de sfeer van vroeger.

Museum van de 20e eeuw

Jong en oud herkennen zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaillen potten en pannen. De eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen misschien. 

Poldermuseum & Nationaal Saet en Cruytmuseum

In deze beide musea (op loopafstand van het park, in het voormalige poldergemaal 'Het Grootslag') zijn permanente exposities te bezichtigen over o.a. 5.000 jaar leven en werken in de polder "Het Grootslag" en over het Nederlandse tuinzaad vak in verleden, heden en toekomst.

Westfries Museum

Het Westfries Museum vind u in een van de mooiste gebouwen in het historisch centrum van Hoorn. Het is een museum van de Gouden Eeuw. Innemend en eigenzinnig. Nieuwsgierig en verbindend. Het museum leidt u binnen in de belangrijkste episode uit de geschiedenis van West-Friesland. Een wereld vol herkenning en verbazing.